Polerad Granit

Polerad granit är i stort sätt underhållsfri man kan impregnera granitskivorna men detta gör endast för att de skall bli ännu enklare att hålla rena. Väljer man en slipad granit, vilket gör den känsligare för fläckar, bör man impregnera eller olja in den. Oljan gör gör graniten mörkare medans impregneringen sugs in och den slipade graniten behåller sin ursprungliga färg.

Hur mycket underhåll graniten skall ha beror på vilken typ av ytbearbetning man väljer. Då granit är ett naturmaterial varierar det alltid lite på hur stenen reagerar för olika Påfrestningar .

Polerad granit väldigt tålig och motståndskraftiga mot både kemisk och mekanisk påverkan och tål sura medel med pH-värde lägre än 7. De är uppbyggda av hårda silikatmineraler. Då en polerad granit har en så stor ythårdhet kan du lätt rengöra med starka rengöringsmedel. (sveriges stenindustriförbund)

Gå till www.granitbutiken.se